Stevensweert, eiland in de maas

In midden Limburg ligt het vestingplaatsje Stevensweert.

Het vestingstadje Stevensweert werd aangelegd tijdens de 80 jarige oorlog. In het jaar 1633 veroverde de Spanjaarden het eiland in de Maas en begonnen met de aanlag van vrijwel onneembare vestingwerken, verspreid over het hele eiland.

luchtfoto limburg stevensweert

Markante vorm Stevensweer vanuit de lucht

Stevensweert zelf werd omringd met hoge aarden wal met daarin 7 uitspringende punten (bastions). Rondom de wal was een brede gracht uitgegraven met vijf verdedigingseilanden (ravelijnen). Aan de buitenzijde van deze gracht lag de buitenwal. Daaromheen werden in 1705 nog eens 5 extra bastions aangelegd waarmee de vesting haar meest uitgebreide vorm had bereikt.

Stevensweert heeft een ruime historie met cultureel historische waardes, verschillende bezienswaardige tevens worden er rondleidingen gegeven met vakkundige gids.

Ook staat deze omgeving bekend voor zijn prachtige wandel en fietsroutes, meer informatie hierover kunt u krijgen bij het lokale streekmuseum en het VVV kantoor Stevensweert en Thorn.

Enkele bezienswaardigheden:

Streekmuseum, vestingwerken, de rooms katholieke kerk en het protestantse kerkje, prachtig uitzicht over de Maas, een eigen jachthaven en nog veel meer.

Bereikbaarheid:

Trein: Station Roermond of Echt.

Bus: Lijn 71

Auto: A2, afslag Stevensweert

Design & SEO: Topdata